Cure Tape
CureTape®, het meest gebruikte merk kinesiotape in de professionele (para)medische markt. CureTape is een medisch product dat behoort tot klasse 1. En daarom voldoen CureTape ook aan de hoogste kwaliteitseisen en levert een veilig product aan o.a. therapeuten, artsen en ziekenhuizen. De beste en veiligste keuze voor uw cliënt. Je kunt CureTape kopen in de webshop van Safe-Products.nl
!

Cure Tape 1 cm

Kinesio-tape 1 cm x 5 m.

101027

Cure Tape 2,5 cm huidkleur

Kinesio-tape 2,5 cm x 5 m
Cure Tape

Cure Tape 5 cm

Cure tape
Kinesio-tape 5 cm x 5 m
Nieuw: Nu ook in de kleur rood
Rood is geen roze!
101068

Cure Tape Dispenser

Het is een ideaal hulpmiddel om de tape mee te nemen in bijvoorbeeld uw (sport)tas.
Plastic dispenser, speciaal ontworpen voor een rol CureTape van 5 cm breed en een lengte van 5 meter.
Doorzichtig, waardoor u kunt zien hoeveel er nog op de rol zit. Deze dispenser biedt de rol Cure Tape een optimale bescherming tegen onder andere vocht en stof .

Cure Tape 5 cm Giant rol

Kinesio-tape 5 cm x 31,5 m
Groot verpakking
101028

Cure Tape 7,5 cm huidkleur

Kinesio-tape 7,5 cm x 5 m
Cure Tape

101061

Curetape Menstruatiepleister 3 stuks

Geen last meer van menstruatie pijn met Curetape menstruatie pleisters van Fysiotape.

Erg veel vrouwen hebben vlak voor of tijdens de menstruatie last van nare menstruatieklachten: buikpijn, hoofdpijn en soms misselijkheid en braken. Met de CureTape Menstruatiepleister verdwijnen deze klachten op natuurlijke wijze. Dus zonder medicijnen te slikken! De Menstruatiepleister is vervaardigd van het, voor u bekende, CureTape. Door de “pleisters” op de juiste wijze op te plakken worden zenuwbanen in het huidgebied beïnvloedt.
Normaal gesproken dient CureTape altijd door een tapespecialist, volgens het Medical Taping Concept (MTC), te worden aangebracht. De tapetechniek om menstruatieklachten te verhelpen is echter zo eenvoudig dat vrouwen prima in staat blijken te zijn om dit zelf aan te brengen.

Tot slot:
CureTape is GEEN wondermiddel, zoals het wel eens door de pers is omschreven, maar onderzoek heeft geleerd dat zo’n 80% van alle vrouwen die met menstruatieklachten kampen baat hebben bij het gebruik van de Menstruatiepleister.

101029.20

Cross Tape Linq (Cure Tape) 20 vel a 8 stuks

20 vellen  met elk 8 kleine, huidkleurige, niet-elastische tapes in een rastervorm, met een afmeting van ongeveer 2,5 bij 2 centimeter.
Cross Tape is antiallergisch, watervast en plakken slechts één keer.

CrossLinq (Cross Tape) van Curetape is anti-allergisch, watervast en worden toegepast op lokale pijnpunten en triggerpoints.

CrossLinq zijn kleine, huidkleurige, niet-elastische tapes in een rastervorm, nu verkrijgbaar in diverse afmetingen. CrossLinq (Cross Tape) van Curetape-Fysiotape is antiallergisch, watervast en plakken slechts één keer. CrossLinq (Cross Tape) worden toegepast op lokale pijnpunten en triggerpoints. CrossLinq is een onderdeel van het Medical Taping Concept van Fysiotape.

104047

Schaar Cure Tape

De ideale schaar voor het snel en gemakkelijk knippen van tape.
Het zachte rubberen handvat ligt lekker in de hand.

104068

Cure Tape Pre-Taping spray 200 ml

Cure Tape Clean Skin Pre-Taping Spray is een huidvriendelijk reinigingsmiddel dat de hechting van de kinesiologische tape verbetert.

De Pre-Taping spray bereidt de huid voor op het aanbrengen van CureTape. Het maakt de huid schoon, vetvrij en desinfecteert, zonder een filmlaagje aan te brengen op de huid. Na de behandeling met de Clean Skin Pre-Taping spray kan CureTape direct aangebracht worden. 
De spray kan gebruikt worden vóór het aanbrengen van (kinesiologische) tapes.

Gebruiksaanwijzing: Verstuif de spray op de huid en veeg het overtollig product weg. Breng daarna de tape aan.

108106

Cure Tape Cold Gel 150 ml

CureTape cold gel verlicht de pijn, vermindert zwellingen en verlicht de spanningen in de spieren door een verkoelend effect te geven. Uitstekend te gebruiken in combinatie met CureTape. De CureTape cold gel kan zowel tijdens de zwangerschap gebruikt worden, als ook bij kinderen.

Indicaties CureTape cold gel:
  • verstuikingen
  • kneuzingen
  • verrekkingen
  • hoofdpijn
  • ontstekingen
  • groeipijn 

Gebruiksaanwijzing:
Breng de gel aan op het aangedane gebied en wrijf het licht in. Herhaal dit meerder keren per dag.

101026

MTC Handboek Kinesiotaping

Het Medical Taping Concept begint de laatste jaren duidelijk zijn plaats te krijgen binnen het therapeutisch handelen in Europa. Tot nu toe ontbrak het echter aan overzichtelijke naslagwerken. In dit eerste Nederlandse tape handboek voor (para)medici, sportverzorgers en bewegingswetenschappers, is Josya Sijmonsma er in geslaagd een overzicht te geven van de verschillende technieken die deel uit maken van het Medical Taping Concept.
Na een heldere uitleg over de theoretische achtergronden en praktische uitvoeringen van de tape methodieken, volgt in het laatste hoofdstuk een uitgebreide en gevarieerde lijst van mogelijke toepassingen bij aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat. In dit laatste hoofdstuk wordt tevens duidelijk hoe de diverse technieken met elkaar gecombineerd kunnen worden. De logische opbouw maakt het tot een uitermate praktische en inspirerende handleiding voor de behandelaar in de dagelijkse praktijk.

Josya Sijmonsma heeft samen met een aantal tapers van het eerste uur een belangrijke bijdrage geleverd aan het tot stand komen van het Medical Taping Concept als zeer effectieve behandelwijze voor diverse fysieke klachten.

Inhoudsopgave van het boek is als volgt:

Hoofdstuk 1: Inleiding M.T.C.
Hoofdstuk 2: Spiertechnieken
Hoofdstuk 3: Ligament technieken
Hoofdstuk 4: Specifieke behandelingstechnieken
Hoofdstuk 5: Lymf Taping
Hoofdstuk 6: M.T.C. Segmentaal
Hoofdstuk 7: Cross Taping
Hoofdstuk 8: Toepassingen van het M.T.C.

Het Medical Taping Concept Manual biedt naast de theorie achter de taping, een uitgebreid overzicht van toepassingen. Rijkelijk geïllustreerd met foto’s, die met heldere tekst worden begeleid. Hiermee lijkt het alsof iedere leek de tape aan kan brengen, maar kennis over aanhechtingspunten van spieren, verloop etc. blijft voorwaarde.
Het boek voert ‘concept’ in de titel omdat de methode nog nieuw is en regelmatig met nieuwe uitbreidingen wordt verrijkt. De methode is nog niet uitputtend wetenschappelijk onderbouwd, maar de statistieken spreken voor zich (een succespercentage van 80%, het herstelproces gaat twee- tot driemaal zo snel en het behandelgemiddelde ligt op 4). Er lijkt zich iets nieuws aan te dienen met revolutionaire resultaten. Waarvan akte!

Medical Taping Concept Manual
Nederlands
ISBN 90-9018931-9

101043

MTC handboek Lymftaping

Lymftapen door Josya Sijmonsma Sinds de jaren zeventig wordt bij oedeem en vooral bij nog onbehandelbare vormen van lymfoedeem steeds vaker manuele lymfedrainage toegepast om de stuwing op te heffen. Tegelijkertijd groeide door klinische observatie het besef dat deze manuele behandeling moet worden gecombineerd met ondersteunende technieken zoals compressietherapie, bewegingstherapie en een goede huidverzorging de KPE (kombinierte physikalische Entstauungstherapie ofwel complexe fysische ontstuwingstherapie).

Lymftapen heeft 'nieuw bloed in dit behandelingsconcept gebracht en is een verrij-king van deze beproefde en erkende combinatietherapie, zodat sommigen zelfs spreken van de 'vijfde zuil van de KPE. Josya Sijmonsma is een Nederlandse fysiotherapeute die zich al sinds de introductie van Medical Taping in Europa, nu ruim tien jaar geleden, intensief met deze techniek bezighoudt. In dit boek komt de uitgebreide ervaring van Josya Sijmonsma naar voren. Behalve de bijzonder instructieve illustraties bij een breed scala aan indicaties worden ook de belangrijkste theoretische achtergronden in het kort en op begrijpelijke wijze be-schreven.

Dit boek is voor zover ik weet het eerste en enige boek waarin de techniek van het tapen op een begrijpelijke manier wordt uitgelegd aan de hand van anatomisch-fysiologische en pathofysiologische verklaringsmodellen. Voor geschoolde lymftherapeuten is het eenvoudig om uit de voorbeelden te begrij-pen hoe de tape moet worden aangebracht, omdat dit overeenkomt met de behan-delconcepten die worden toegepast bij de KPE.

De vele cases maken dit boek tot een onontbeerlijk naslagwerk voor de praktijk. Otto Schreiner Fysiotherapeut Vakleerkracht MLD/KPE sinds 1985 Directeur van de Lymfacademie Duitsland.

200 pagina's
Nederlands
ISBN 9789491038013