Celox
!
42859-15

Celox granules 15 gr

Tijdelijk niet leverbaar.

Celox is een nieuw revolutionair hemostaticum met buitengewone stollingseigenschappen. 
 
Na het openmaken van de verpakking worden de granules direct in de wond gestrooid en enkele minuten aangedrukt door middel van een kompres. Stolling wordt binnen enkele minuten bereikt. Bij diepe wonden kan de speciaal ontwikkelde Applicator of het Celox gaas worden gebruikt. Tenslotte wordt de wond eenvoudig schoon gespoeld met fysiologisch zout.

Dit is uitgebreid onderzocht in wondmodellen waarin de capaciteit om ernstig arteriële bloedingen te stelpen herhaaldelijk is aangetoond. Celox granules gaan een kruisreactie aan met rode bloedcellen en vormen zo een stevig stolsel onafhankelijk van het natuurlijke stollingsmechanisme van het lichaam. Als Celox in contact komt met fatale femorale arteriële bloedingen ontstaat binnen enkele minuten een gel-achtige klont die een plug vormt op de plaats van de bloeding waardoor deze stopt. Bij minder ernstige bloedingen kost dit enkele seconden. Celox kan door professionele als non-professionele hulpverleners worden gebruikt, vereist geen training, is niet toxisch en veroorzaakt geen thermische reactie. De functie van Celox wordt niet beïnvloed door externe factoren zoals lichaamstemperatuur (onderkoeling of verhitting). De wond is later gemakkelijk schoon te spoelen met fysiologisch zout.

Celox is leverbaar in zakjes met korrels, in een applicator voor penetrerende wonden en als gaasverband.

Celox wordt wereldwijd gebruikt door o.a. militairen, politie, eerste hulpverleners, ambulancepersoneel en wordt ook gebruikt op de spoedeisende hulp en operatiekamers van ziekenhuizen.

Celox heeft vele vergelijkende onderzoeken en publicaties in gerenommeerde vakbladen.

42859-35

Celox granules 35 gr

Tijdelijk niet leverbaar.
Celox is een revolutionair product om ernstige bloedingen bloedingen te stelpen. Zelfs ateriële verwondingen kunnen met Celox succesvol behandeld worden. Celox granules gaan een kruisreactie aan met de rode bloedcellen en vormen zo een stevig stolsel.


Celox kan door professionele als non-professionele hulpverleners worden gebruikt, vereist geen training, is niet toxisch en veroorzaakt geen thermische reactie. De functie van Celox wordt niet beïnvloed door externe factoren zoals lichaamstemperatuur (onderkoeling of verhitting). De wond is later gemakkelijk schoon te spoelen met fysiologisch zout.

Celox wordt wereldwijd gebruikt door o.a. militairen, politie, eerste hulpverleners, ambulancepersoneel en wordt ook gebruikt op de spoedeisende hulp en operatiekamers van ziekenhuizen.