Kenmerken trauma zwachtel

Drukklem
De innovatieve gepatenteerde drukklem is geïntegreerd in de Emergency Bandage en is ontwikkeld om meer gerichte druk te geven op de wond. De drukklem functioneert tevens als gesp en garandeert dat het kompres stevig op zijn plaats blijft. Tenslotte kan de drukklem worden gebruikt om de zwachtel van richting te laten veranderen. Erg praktisch voor het verbinden van bijvoorbeeld hoofdwonden.
Kompres
Het steriele, niet-klevende kompres bedekt het wondgebied en houdt deze schoon en beschermd.
       
Sluitingsmechanisme
Het geïntegreerde multifunctionele sluitingsmechanisme is ontwikkeld om de zwachtel snel en betrouwbaar vast te zetten.
Het sluitingsmechanisme is bevestigd aan het uiteinde van de zwachtel en kan op elke gewenste plaats van het verband worden vastgehaakt.
Folie
Deze unieke, gepatenteerde eigenschap van de FCP-09+ Multi Bandage wordt gebruikt bij het verbinden van buik- en borstverwondingen, voor het isoleren van blootgestelde organen en in situaties waarbij de wond vochtig dient te worden gehouden. De niet-klevende plastic laag houdt de met water gekoelde wond vochtig en zorgt voor een koelend effect.
       
Extra druk
Voordat het sluitingsmechanisme wordt vastgehaakt kan deze ook worden gebruikt om extra druk uit te oefenen op de wond door het sluitingsmechanisme onder eerdere omwentelingen door te halen en te draaien. Het sluitingsmechanisme wordt geroteerd op de drukklem, zodat het verband strakker om de wond wordt getrokken en de drukklem naar beneden wordt gedrukt. Zodoende ontstaat meer directe druk op de wond.
Elastisch materiaal
Het materiaal is een belangrijk kenmerk van de Emergency Bandage en is van elastisch geweven katoen met een open structuur om te voorkomen dat een tourniquet ontstaat. De zwachtel kan worden gemanipuleerd en worden verbonden in elke gewenste richting om de benodigde druk te verkrijgen en de wond volledig af te dekken.
       
Lus - handvat
De lus, grenzend aan het kompres van de elastische Emergency Bandage, functioneert als handvat bij het openen van de zwachtel. Dit geeft meer controle bij het positioneren op de wond waardoor de steriliteit wordt gehandhaafd. Het handvat vergemakkelijkt ook zelfapplicatie door bijvoorbeeld uw arm door de lus te halen bij een armverwonding.
Stop & Go
Stop & Go - deze unieke functie voorkomt dat de zwachtel volledig afrolt en op de grond valt wanneer de rol per ongeluk wordt losgelaten bij het verbinden van de wond. Door korte stukjes af te rollen is er meer controle tijdens het uitoefenen van druk.
     
    Dubbel steriel verpakt
Om de steriliteit te verzekeren is de Emergency Bandage dubbel verpakt. De buitenverpakking is vacuüm verpakt en wordt snel en eenvoudig geopend door de scheurranden aan elke zijde van de verpakking. De binnenverpakking is tevens vacuüm verpakt en is voorzien van een inkeping voor het openen van de verpakking. Beide verpakkingen kunnen worden geopend met de tanden als niet beide handen vrij zijn.
 Gebruiksvideo's


Emergency bandage bovenarm


Emergency bandage
diverse toepassingen


Emergency bandage Abdominaal
 

 

Kenmerken:

  • Geïntegreerde drukklem zorgt voor meer directe druk op de wond
  • Geïntegreerd sluitingsmechanisme
  • Niet-verklevend kompres
  • Elastisch zwachtel houdt kompres op z'n plaats
  • Steriel verband vermindert besmetting

Voordelen:

  • Combineert meerdere eerste hulpmiddelen in één
  • Snelle en eenvoudige toepassing
  • Middels de drukklem kan van richting worden veranderd
  • Weinig training vereist
  • Snel stelpen van bloedingen redt levens